Lyst å bli vinkelner?

Informasjon om yrket

Vinkelner (orig. fransk sommelier, av hunkjønnsform sommelière) er en kelner med ansvar for å finne fram til og servere vin, særlig på bedre restauranter. Vinkelneren har god kjennskap til hvilke viner som passer til hvilken type mat, og vil normalt også ha ansvaret for vinkjelleren

Les mer...
KA_Logo2016

Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi Maridalsveien 87, bygg 7 0461 Oslo
Telefon: 23 23 15 80
Kontaktpersoner: Céline Vannson  - Heidi Iren Hansen
cv@kulinariskakademi.no             hih@kulinariskakademi.no
Kulinarisk Akademi med Norges fremste kokker gir en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på mat og drikke i kombinasjon. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere. Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart. Studiet er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning hver måned i 6 måneder. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Til å gjennomføre undervisningen har vi noen av landets beste innenfor hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkluderer Arne Ronold MW, Christopher Moestue, Ivan Abrahamsen, Knut-Espen Misje, Ole Martin Alfsen , Torstein Østenstad og Heidi Iren Hansen. I tillegg får vi eksperthjelp fra KAs egne stjernekokker til matfaglige temaer.

Til deres nettsider
Logo Beverage

Beverage Academy

Beverage Academy Chr Krohgs gate 2 0186 Oslo
Telefon: 23 15 85 85
Kontaktperson: Kai Wahl
kai@vinfagskolen.no
Fagutdanningen ved Beverage Academy (Norsk Vinfagskole) er Norges første og eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin. Omfanget er 30 fagskolepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger i Oslo. Studiet kan gjennomføres på ½ eller 1 år. Undervisningen forestås av utvalgte faglærere med høy kompetanse og bred bransjekunnskap. Gjennom nært samarbeid med sterke bransjeaktører som Statholdergaarden, Norsk Kaffeinformasjon og SmakSelv gir vi våre studenter verdifull læring gjennom opplevelser. Våre dyktige lærere, f.eks Cathinca Dege, Halvor Heuch og Amund Polden Arnesen gir deg solid fagundervisning på web-tv.

Til deres nettsider
Ken2_100x100

Norsk Sommelierutdannelse

Norsk Sommelierutdannelse Vibesgt 24 ,0356 Oslo
Telefon: 90113639
Kontaktperson: Ken Engebretsen
ken@vinkelneren.no
Norsk Sommelier Utdannelse er i dag Norges ledende på utdannelse av vinkelnere. Skolen ble etablert i 2002 og er i dag drevet og eiet av Ken Canaiolo Engebretsen og Dan Lystad. Våre forelesere hentes inn fra Norge og våre naboland for å få den beste fagkunnskap som er tilgjengelig. Foreleserne våre innbefatter norske, svenske og nordiske mestere, samt europa- og verdensmestere. Vi vil at alle våre forelsere skal være spesialister i sitt undervisende fag og ha bransjeerfaring. De alle fleste av våre forelesere har lang fartstid som vinkelner og bruker mye tid på å holde seg oppdatert. De brenner alle for faget og er lidenskapelig opptatt av formidling av "den hvite duks magi".
 

Til deres nettsider

Grand Cru Partners

Premier Cru Partners

Cru Partners