Nordisk og Sommelierens Dag - Meld deg på her!

Her kan du melde deg på høstens store happening i regi av vinkelnerforeningen. Mer info om programmet finner du lenger ned på siden.

Vinmessen og finalen i Perrin & Moestue Nordic Sommelier Championship 2018 (13.00-19.00)
Arrangementet er gratis for ansatte i HoReCa, journalister og vinimportbransjen. Privatpersoner betaler kr. 200,- ved ankomst (VIPPS eller kort).
The event is free of charge for anyone working in the HoReCa trade. Private wine enthusiasts pay NOK 200,- at the entrance (VIPPS or credit card)

Masterclass med Mathieu Perrin (12.00-13.30)
Hovedandelen av plassene er forbeholdt vinkelnerforeningens medlemmer. Er du ikke medlem men likevel ønsker en plass meld deg på venteliste og du vil høre fra oss i forkant.
Most of the seats for the master class are reserved for members of the sommelier association. If you are not a member but still want a seat register for a waiting list and we will contact you ahead of the event. 

Masterclassen er nå fulltegnet

Middag (19.30-23.00)
Pris for middag er kr. 1.150,- inkl. aperitiff, 4 retter, drikke til maten, after-dinner cocktail og 2 stk cocktails i baren etter middag. Begrenset antall plasser, 20 års aldersgrense. Det sendes ikke ut faktura for middag, men du mottar kvittering på epost.
The price for the dinner is NOK 1.150,- incl. aperitif, 4 courses, wine during the meal, after dinner cocktail and 2 cocktails in the bar after dinner. There are limited seats available, minimum age restriction 20 years. No invoices will be issued for the dinner however you will receive a receipt by email.

Hold av søndag 16. september til årets store happening Perrin & Moestue Nordic Sommelier Championship 2018 som finner sted på Edderkoppen Scene i Oslo. Samtidig avholdes den årlige vinmessen «Sommelierens Dag» i etasjen over på Scandic St. Olavs plass. Mer enn 50 utstillere viser frem godt over 300 viner. Både importører fra hele landet samt NVFs partnere er på plass denne dagen og det håper vi du også har lyst til å ta del i.

Tradisjonen tro kåres «Høstens Rødvin» av et panel bestående av et knippe av Norges dyktigste vinkelnere. Det blir masterclass med blant annet flere årganger av Château Beaucastel, og under finalen i nordisk vil tidligere verdensmester for vinkelnere, svenske Andreas Larsson holde i mikrofonen sammen med president i NVF, Liora Levi.

For aller første gang får Norge besøk av ASI-presidenten (Association de la Sommellerie Internationale, den internasjonale vinkelnerforeningen). Andrés Rosberg vil sitte i dommerpanelet sammen med presidentene fra de andre nordiske landene.

Aperitiff og snacks for messedeltagere og publikum til nordisk mens vi venter på at vinneren av tittelen: Best Sommelier of the Nordics 2018 utropes, kanskje til og med et uventet underholdningsinnslag. Årets «gala-middag» vil være herlig uformell, dog med top notch mat. Sølv-vinner fra Bocuse d’Or 2017, Christopher W. Davidsen lager sin prisvinnende «surf n turf». Kjøkkensjef på Scandic, Richard Eide Sundal, disker opp med forrett, ost og dessert, også han med konkurranse-erfaring fra NM i kokkekunst.

Når desserten serveres stiller bartender Morten Hofset opp og lager Nespresso Martinis til desserten og etter middag finner du ham i baren hvor han serverer GT og en spennende selvkomponert cognac-cocktail.

Mathieu Perrin
Andreas Larsson
LIora Levi
Andrés Rosberg
Christopher Davidsen

 

 

 

 

 

Søndag 16. september
12.00-13.30
Famille Perrin masterclass med spennende viner fra bla Château Beaucastel (masterclassen er i utgangspunktet reservert til NVFs medlemmer)
13.00-17.30
Vinmesse med mer enn 50 utstillere inkludert NVFs partnere.
16.00
Finalen i Nordisk Vinkelnermesterskap finner sted på Edderkoppen Scene
18.15
Aperitiff i hotellets foajee for publikum og deltagere på messen, i regi av Ferrari, det blir bobler og snacks og kanskje en liten overraskende underholdningsbit.
19.00
Nordens beste sommelier annonseres inne på Edderkoppen Scene

Middag (billett kjøpes i forkant, begrenset antall)
19.30
Aperitiff og snacks i baren for middagsgjestene
20.00
Uformell middag i hotellets restaurant hvor forrett og hovedrett (sistnevnte laget av Christopher Davidsen sølvvinner fra Bocuse d’Or i Lyon 2017) er sit-down. Deretter ost/dessert buffet lengst inn i restaurantlokalet hvor bartender Morten Hofseth vil lage Nespresso Martini som after-dinner cocktail. Dress code: Chic
23.00
Afterparty i baren – alle gjester får 2 bonger hver som kan byttes i cocktails laget av bartender Morten Hofseth fra Palmer. Hyggelige priser i baren på vin og cocktails.