Den anerkjente kåringen har et sterkt regionalt fokus på å løfte frem vinlister fra hele landet – både store og små. For åttende gang viser konkurransen setter søkelyset på de unike vinkartene som finnes i de ulike regionene, og løfter frem det brede spekteret av vinopplevelser fra Nord-Norge til Sørlandet, fra Rogaland, Vestlandet til Østlandet og Midt-Norge.
Årets jury har studert og vurdert bidragene etter utvalgte (kriterier ) gjennom tusenvis av sider fra vinkart fra seks regioner. Kåringen gir restauranter og vinbarer fra hele Norge en plattform for å vise frem sitt arbeid og få anerkjennelse for sine regionale særpreg og dedikasjon til kvalitet. Norges Beste Vinkart hedrer ikke bare de beste vinopplevelsene på nasjonalt nivå, men feirer også den unike variasjonen og dyktigheten som finnes regionalt rundt om i landet.
Norges Beste vinkart
Nord-Norge: Restaurant Smak
Midt-Norge: Britannia Hotel
Vestlandet: Park Hotel Vossevangen
Rogaland: Re-Naa
Sørlandet: Sjøslag Restaurant
Østlandet: Skigaarden
Beste Champagne Musserende
Årets vinnere av har utmerket seg med både et imponerende utvalg og en dyp forståelse av hvordan en vinkart med unike bobler håndteres. Vinkelnere, bak vinkartene spiller en viktig rolle i å formidle historien bak produsentene, kombinere dem med mat, og skape et unikt utvalg gjestene. Fra prestisjehus til små produsenter, bidrar deres kunnskap og engasjement til å heve standarden for vinkjellere i Norge. Denne anerkjennelsen er en hyllest til deres dedikasjon, smaking, studier og nysgjerrighet. Vi gratulerer!
Nord-Norge: LystPå
Midt-Norge: Britannia Hotel
Vestlandet: Park Hotel Vossevangen
Rogaland: Re-Naa
Sørlandet: Smag &Behag Kristiansand
Østlandet: Skigaarden
Beste vinkart på glass
Kåringen hyller vinkelnere for deres viktige rolle i å skape gode vinopplevelser gjennom et variert og gjennomtenkt vinkart på glass. To av landets regioner glimrer med sitt fravær, da juryen ikke fant verdige vinkart. Årets vinnere av Beste Vinkart på glass har imponert med både utvalg og lidenskap for vinservering. Vinkelnere bidrar til å introdusere gjester for nye smaker og skape minneverdige opplevelser ved å velge og anbefale viner med presisjon. Kvalitet i vinservering krever også riktig lagring og temperatur, samt bruk av verktøy som Coravin. Kåringen anerkjenner ikke bare vinnerne, men også alle som jobber for å gjøre vin tilgjengelig og inspirerende. Vi gratulerer!
Nord-Norge: Ingen vinner kåret
Midt-Norge: Britannia Hotel
Vestlandet: Park Hotel Vossevangen
Rogaland: Norvald Vinbar
Sørlandet: Ingen vinner kåret
Østlandet: Vinland
Beste lille vinkart
Mindre, velkuraterte vinkart og hvordan begrensninger kan fremme kvalitet. Den understreker at det å sette sammen et lite vinkart handler om å gjøre riktige valg, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Årets vinnere av Beste Lille Vinkart viser at et stramt utvalg kan gi en mer gjennomtenkt opplevelse, der hver vin har sin egen historie og plass. Vinkelnere må forstå samspillet mellom mat og vin, kjenne til kvalitetsprodusenter, og være åpne for å utfordre gjestene med nye opplevelser. Fleksibilitet og historiefortelling er også essensielt, da hver vin må bidra til gjestens totale opplevelse. Prisen anerkjenner de som skaper store opplevelser gjennom små utvalg, og hyller deres engasjement og kunnskap. Vi gratulerer!
Nord-Norge: Til Elise Fra Marius
Midt-Norge: Le Bistro
Vestlandet: Bro Restaurant
Rogaland: Bellies
Sørlandet: Àst Restaurant
Østlandet: Varemottaket