Sommelierens dag og Perrin & Moestue Nordic Sommelier Championship 2018

Hold av søndag 16. september til årets store vinmesse «Sommelierens Dag» på Scandic St. Olavs plass i Oslo med mer enn 50 utstillere hvor godt over 300 viner stilles ut. Både importører fra hele landet samt NVFs partnere er på plass denne dagen og det håper vi du også har lyst til å ta del i.

Samtidig finner Nordisk Vinkelnermesterskap 2018 sted på Edderkoppen Scene i samarbeid med foreningens Grand Cru-partner Moestue Grape Selection og deres leverandør Famille Perrin. Det blir masterclass med blant annet flere årganger av Château Beaucastel, og under finalen i nordisk vil tidligere verdensmester for vinkelnere, svenske Andreas Larsson holde i mikrofonen sammen med president i NVF, Liora Levi.

For aller første gang får Norge besøk av ASI-presidenten (Association de la Sommellerie Internationale, den internasjonale vinkelnerforeningen). Andrés Rosberg vil sitte i dommerpanelet sammen med presidentene fra de andre nordiske landene.

Aperitiff og snacks for messedeltagere og publikum til nordisk mens vi venter på at vinneren av tittelen: Best Sommelier of the Nordics 2018 utropes, kanskje til og med et uventet underholdningsinnslag. Årets «gala-middag» vil være herlig uformell, dog med top notch mat. Sølv-vinner fra Bocuse d’Or 2017, Christopher W. Davidsen lager sin prisvinnende «surf n turf». Kjøkkensjef på Scandic, Richard Eide Sundal, disker opp med forrett, ost og dessert, også han med konkurranse-erfaring fra både NM i kokkekunst og deltagelse på kokkelandslaget.

 

Mathieu Perrin
Andreas Larsson
Liora Levi
Christopher Davidsen

 

 

 

Link til påmelding til messe, masterclass og middag legges ut 26. august.

Dagens program ser ut som følger:

Søndag 16. september

12.00-13.30
Famille Perrin masterclass med spennende viner fra bla Château Beaucastel (masterclassen er i utgangspunktet reservert til NVFs medlemmer)

13.00-17.30
Vinmesse med mer enn 50 utstillere inkludert NVFs partnere.

16.00
Finalen i Nordisk Vinkelnermesterskap finner sted på Edderkoppen Scene

17.30-19.00
Aperitiff i hotellets foajee for publikum og deltagere på messen, i regi av Ferrari, det blir bobler og snacks og kanskje en liten overraskende underholdningsbit.

19.00
Nordens beste sommelier annonseres inne på Edderkoppen Scene

Middag
Pris for middag er kr. 1.150,- inkl. aperitiff, 4 retter, drikke til maten, after-dinner cocktail og 2 stk cocktails i baren etter middag, billetter legges ut for salg 1. september.
19.30
Aperitiff og snacks i baren for middagsgjestene

20.00
Uformell middag i hotellets restaurant hvor forrett og hovedrett (sistnevnte laget av Christopher Davidsen sølvvinner fra Bocuse d’Or i Lyon 2017) er sit-down. Deretter ost/dessert buffet lengst inn i restaurantlokalet hvor bartender Morten Hofseth vil lage Nespresso Martini som after-dinner cocktail. Dress code: Chic

23.00
Afterparty i baren – alle gjester får 2 bonger hver som kan byttes i cocktails laget av bartender Morten Hofseth fra Palmer. Hyggelige priser i baren på vin og cocktails.