SUPERSMAKING med Jim Clendenen

Norsk Vinkelnerforening inviterer til to supersmakinger med Jim Clendenen, én i Oslo og én i Trondheim.

»The wildest winemaker in the West.» Jim Clendenen studerte opprinnelig juss i California, men det var under en reise til Frankrike i 1974 han oppdaget at det fantes et liv utenfor taco og jusstudier. Så rett etter studiene satset han i stedet på en karriere innenfor vin.

I dag er frittalende Jim, og hans vingård Au Bon Climat en av de fremste eksponentene for en kjøligere og mer elegant «burgundsk» vinstil, i California. Med hovedfokus på nettopp Burgund-druene pinot noir og chardonnay, lager han i tillegg små partier av distinkte viner laget på andre druer, deriblant hans kritikerroste Nebbiolo.

Les om Jim Clendenen og hans viner:

https://www.dn.no/smak/vin/-jeg-har-mistet-noen-venner-i-diskusjoner-om-gjarsopp/2-1-300898

https://www.jancisrobinson.com/articles/au-bon-climat-lunch-and-more

www.aubonclimat.com

Mandag 29. april kan du møte Jim og smake hans viner i Oslo og tirsdag 30. april møter du han i Trondheim. 

Vinene han har med seg er:
2016 Chardonnay Santa Barbara County
2015 Chardonnay Los Alamos «SBHVC»
2017 Chardonnay Sanford & Benedict «SBHVC»
2015 Hildegard
2017 Pinot Noir Santa Barbara County
2015 Pinot Noir «La Bauge Au-dessus»
2015 Pinot Noir «Isabelle»
2015 Pinot Noir «Knox Alexander»

The Clendenen Family
2016 Tocai Friulano
2014 Nebbiolo “Bricco Buon Natale”

—————————————————————

Sted:    Oslo, Paleo – Thon Hotel Rosenkrantz – NB KUN for medlemmer av NVF
Tid:      Mandag 29. april kl. 13 – 15
Max antall plasser er 30, det er førstemann til mølla. 
Påmelding pr mail til [email protected]

Sted     Trondheim, Hotel Britannia – NB KUN for sommelierer
Tid:      Tirsdag 30. april kl. 13 – 15
Max antall plasser er 15, det er førstemann til mølla. 
Påmelding pr mail til [email protected]