Gratis medlemskap
Som student får du gratis 2 års medlemskap i Vinkelnerforeningen + abonnent på Aperitif og Noble Rot.
Verdi 3.000 kroner. Som student på vinkelnerstudiet tilfører Norsk Vinkelnerforening deg gratis medlemskap i studietiden + året etter bestått eksamen. I praksis tilfører foreningen og deres samarbeidspartnere en verdi av 3000 kroner. + tilgangen til det norske vinkelnermiljøet fra dag en som student og etterhvert som uteksaminert vinkelner. Ordningen gjelder fra 2025 kullet. Påmeldingen organiseres gjennom skolene.
Kulinarisk Akademi
Kulinarisk Akademi Maridalsveien 87, bygg 7 0461 Oslo
Telefon: 23 23 15 80
Hanna Johansson
hj@kulinariskakademi.no
Kulinarisk Akademi med Norges fremste kokker gir en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på mat og drikke i kombinasjon. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere. Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart.
Studiet går over 2 semester med 6 intensive studieuker der det er lagt opp til god tid for selvstudier mellom studieukene. Undervisning har oppstart i februar og avsluttende eksamen i oktober med undervisningsfri i juli måned. Undervisningsdagene er lagt opp som en kombinasjon av teoretisk undervisning og vinsmaking der det smakes omkring 15 forskjellige viner, brennevin eller øl på en vanlig studiedag. For studenter som ønsker å lære mer om vinproduksjon tilbyr vi en studietur til en vinproduserende region.
Til å gjennomføre undervisningen har vi noen av landets beste innenfor hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkluderer Heidi Iren Hansen Vestvik MW, Tone Veseth Furuholmen, Christopher Moestue, Even Brimi, Amund Polden Arnesen Marko Radicev og Alexander Hojem. I tillegg får vi eksperthjelp fra KA’s egne stjernekokker til matfaglige temaer.
Beverage Academy
Beverage Academy, Uranienborgveien 13, 0351 Oslo
Telefon: 22 57 12 00
Kontaktperson: Renate Høiholt
post@beverageacademy.no
Fagutdanningen ved Beverage Academy er Norges første og eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin. Omfanget er 30 fagskolepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger i Oslo. Studiet kan gjennomføres på ½ eller 1 år. Undervisningen forestås av utvalgte faglærere med høy kompetanse og bred bransjekunnskap. Gjennom nært samarbeid med sterke bransjeaktører som for eksempel Norsk Kaffeinformasjon og KIT akademiet gir vi våre studenter verdifull læring gjennom opplevelser. Våre dyktige lærere, f.eks Cathinca Dege, Halvor Heuch, Simon Zimmermann og Amund Polden Arnesen gir deg solid fagundervisning på web-tv.
Norsk Sommelierutdannelse
Norsk Sommelierutdannelse, Brobekkveien 38,0598 Oslo
Telefon: 93800788
Kontaktperson: Isabella Tozzi
post@vinkelneren.no
Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) har studier i Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo og utdanner først og fremst de som jobber i hotel- og restaurantbransjen, men også vinmonopolansatte, vinimport og salg, eller de som har et ønske om å få en fot innenfor et av disse yrkene. Utover dette har NSU fagstudier med spesialfokus på utdanning av Horeca og private fra 1 til 8 dager både online og i klasserom. Med et 30-talls dyktige og erfarne forelesere, vil studenter hos NSU få førstehåndskunnskap som kan brukes i daglig jobbsammenheng.
Sommelier studiet til NSU går over vår og høst semester av 36 mandager fra januar til november. Den ukentlige hyppigheten gir deg ro og fred til å studere, jobbe og pleie familie i ro og mak. NSU erfaring og pedagogiske innsikt gir deres studenter tid og trygghet til å bli klare for et spennende yrke.
NSU fokuserer på teori, smaking og praksis, samt mat og vin i kombinasjon. Målet for NSU er at studenter skal få den beste forståelse og innsikt i alle typer drikkevarer, samt praktiske elementer rundt det drikkefaglige. Du skal bli en trygg og kompetent fagperson som stødig utøver ditt fag, blir respektert av kolleger og skaper gode gjesteopplevelser. Vi ønsker deg velkommen inn i vår verden.